Un pilot robot a învins în repetate rânduri un colonel al USAF în simulări de lupte aeriene

01.07.2016
Un pilot robot a învins în repetate rânduri un colonel al USAF în simulări de lupte aeriene
ALPHA, un sistem bazat pe inteligenţă artificială, a învins în repetate rânduri în simulări de lupte aeriene un colonel al US Air Force, potrivit unui articol publicat în Journal of Defense Management de o echipă de cercetători. 
 
Acest sistem a fost antrenat să lupte, în simulări de lupte aeriene, împotriva piloţilor oameni. Tehnologia şi-a dovedit eficienţa împotriva colonelului Gene Lee, un pilot foarte experimentat. Omul a pierdut toate confruntările cu ALPHA. 
 
Impresionant este faptul că sistemul are în spate un computer care are o putere de procesare similară cu cea a unui Raspberry Pi, care costă 35 de dolari. ALPHA prioritizează anumite variabile, foarte importante într-un anumit moment al confruntării, şi se concentrează doar pe acelea. 
 
 
Acest pilot robot este gândit pentru a fi implementat pe drone militare. ALPHA a fost descris de colonelul Lee ca fiind „cel mai agresiv, responsiv, dinamic şi credibil sistem AI pe care l-am văzut până acum”. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult