Utilizatorii Apple pot testa acum versiunile Beta ale platformei iOS, dar accesul este încă limitat

13.03.2015
Utilizatorii Apple pot testa acum versiunile Beta ale platformei iOS, dar accesul este încă limitat

Zvonurile au susţinut că Apple va extinde programul Appleseed pentru a le oferi şi utilizatorilor obişnuiţi posibilitatea de a testa versiunile Beta ale sistemului de operare iOS, iar compania le-a confirmat ieri seară prin adăugarea acestei platforme lângă deja prezentul OS X. Acest program de testare nu este însă disponibil oricui, accesul fiind limitat în acest moment doar la un număr necunoscut de utilizatori selectaţi de către companie.

Apple a început să ofere acces la versiunile Beta ale sistemului de operare OS X începând cu vara trecută, iar programul a avut un succes deplin deoarece mai bine de un milion de utilizatori au fost interesaţi de el. Începând de ieri seară, compania a extins acest program de testare şi în rândul utilizatorilor iOS, prima versiune de test disponibilă fiind iOS 8.3 Beta 3. Până acum, doar dezvoltatorii software înregistraţi aveau acces la versiunile Beta ale platformei software pentru terminale mobile Apple, însă compania a decis că este oportună iniţiativa de a-şi extinde programul de testare pentru a colecta mai multe impresii din rândul utilizatorilor obişnuiţi. Iar dacă ţinem cont că prestaţia departamentului de testare software nu a fost prea grozavă în ultimii ani, ideea este călduros bine-venită.

Utilizatorii iOS interesaţi să testeze versiunea Beta actuală a sistemului de operare iOS şi versiunile Beta ulterioare vor trebui să viziteze pagina Appleseed, să se autentifice cu contul Apple şi să accepte clauzele de utilizare. După această etapă, utilizatorul va avea acces la pagina principală a site-ului şi îşi va putea înregistra terminalul iPhone. În cazul în care singurul program de testare afişat în meniu este cel pentru OS X, utilizatorul va trebui să aştepte activarea opţiunii deoarece Apple va selecta doar un număr limitat de utilizatori.

În cazul în care utilizatorul are acces la programul de testare pentru iOS, acesta va fi sfătuit să-şi facă o copie de siguranţă locală cu ajutorul iTunes deoarece backup-ul online va fi suprascris de operaţiunile viitoare de backup făcute cu versiunile Beta. Utilizatorul va trebui să descarce un profil special care va comuta canalul pentru actualizări al telefonului pe ramura Beta, după care actualizările vor fi disponibile în cunoscutul meniu Software Update. În cazul în care utilizatorul doreşte să revină la versiunea stabilă curenta, acesta va trebui să restaureze copia de siguranţă făcută cu iTunes, ocazie cu care va fi eliminat şi profilul special necesar pentru accesul la programul Beta.

La fel ca în cazul OS X, dezvoltatorii vor avea totuşi acces privilegiat la cele mai timpurii versiuni de test, utilizatorii obişnuiţi urmând să primească versiuni cât de cât stabile care pot fi utilizate într-un regim normal.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News