Viber disponibil acum pe Windows Store

02.06.2016

WhatsApp, Facebook Messenger şi Snapchat sunt acum cele mai populare servicii online de mesagerie, însă sunt foarte mulţi utilizatori care preferă alternative la acestea. Viber este una dintre aplicaţiile care a apărut într-un moment în care serviciile VoIP pe mobile abia începeau să apară şi a reuşit să păstreze o comunitate activă şi numeroasă în jurul său. După mult timp de aşteptare, Viber a ajuns în sfârşit pe platforma Windows 10 sub formă de aplicaţie universală.

Noul Viber pentru Windows 10 este compatibil cu toate dispozitivele care rulează sistemul de operare de la Microsoft. Acesta poate fi descărcat de pe Windows Store pe PC, tablete şi telefoane (şi probabil că în curând va fi disponibil şi pe Xbox One). Fiind o aplicaţie universală, aceasta oferă aceeaşi funcţionalitate indiferent de dispozitiv, interfaţa adaptându-se automat la mărimea display-ului şi tipul de introducere al textului.

Pentru cei care nu cunosc Viber, aceasta este o aplicaţie de mesagerie similară cu WhatsApp, Skype şi Facebook Messenger. Deşi iniţial era folosită pentru a facilita apeluri de voce prin internet, aceasta a primit în timp toată funcţionalitatea obişnuită pentru acest tip de aplicaţii precum posibilitatea de a transmite fotografii, abţipilduri, pictograme emoji şi chiar apeluri video. Asemeni WhatsaApp, Viber foloseşte un algoritm de criptare pentru a împiedica interceptarea mesajelor.

Aplicaţia este disponibilă chiar acum în Windows Store în variantă beta, deci câteva aspecte ale sale ar putea să nu fie tocmai finisate. 

Download Viber for Windows 10

Citeşte şi Aplicaţiile Viber pentru Android şi iOS oferă acum şi convorbiri video

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult