Vivaldi, web browser-ul care reînvie gloria vechiului Opera este disponibil în versiune Beta

04.11.2015

Aflat în fază de testare încă de la începutul anului, web browser-ul Vivaldi este acum disponibil în versiune beta complet funcţională, oferită spre încercare publicului larg.

Creat sub îndrumarea lui Jon Stephenson von Tetzchner, unul dintre fondatorii companiei Opera şi managerul acesteia în perioada 1995 – 2010, Vivaldi foloseşte motorul de afişare Blink, care este la rândul său o versiune modificată a faimosului şi omniprezentului WebKit.

Vivaldi, web browser-ul care reînvie gloria vechiului Opera este disponibil acum pentru instalare

Ce aduce noul web browser Vivaldi:

  • Interfaţă complet personalizabilă – Poţi aranja lista de tab-uri în partea de sus, sau josul ecranului, poţi muta bara de adrese oriunde doreşti.
  • Tab-urile lăsate deschise sunt repuse pe ecran la pornirea aplicaţiei, pot fi grupate în funcţie de conţinut sau tema aleasă, respectiv afişate unul lângă altul pe ecran.
  • Suport pentru comenzi rapide – folosind tastatura, sau gesturi din mouse.
  • Suport pentru extensii Google Chrome
  • Prima versiune beta introduce şi funcţii gândite pentru a spori productivitatea şi eficienţa în folosirea de zi cu zi – meniu Speed Dial şi suport pentru notiţe, funcţii avansate pentru gestionarea colecţiei de bookmark-uri.

Web browser-ul Vivaldi poate fi descărcat în versiune Beta din pagina oficială vivaldi.com.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult