Waze primeşte funcţie pentru planificarea rutelor pe baza estimărilor de trafic

16.03.2016
Waze primeşte funcţie pentru planificarea rutelor pe baza estimărilor de trafic

Numită „timed drives”, noua funcţie permite utilizatorilor Waze să afle în avans durata călătoriilor planificate, calculată pe baza estimărilor de trafic ajustate pentru ziua şi ora la care vor pleca la drum.

De acum, la alegerea destinaţiei putem specifica data şi ora la care vrem să ajungem, aplicaţia calculând ora la care ar trebui să plecăm la drum pentru a ajunge acolo în timp util. Informaţiile despre traficul pe ruta dorită sunt afişate în ecranul următor, ajustate potrivit intervalului orar la care vom fi pe traseu.

Sistemul estimează condiţiile de trafic pe baza unor algoritmi sofisticaţi, ţinând cont de istoricul de trafic agregat de-a lungul timpului pentru zona respectivă şi alte analize predictive. Odată ce timpul de plecare a fost calculat, aplicaţia propune setarea unei alarme care să ne pregătească de drum. Pe măsură ce ora de plecare se apropie, Waze va aplica ajustări suplimentare pe baza condiţiilor reale de trafic, sugerând începerea mai devreme a călătoriei sau mai târziu, după caz.

Dacă acordăm aplicaţiei drepturi de acces la contul de Facebook, calcularea rutelor poate fi ajustată şi ţinând cont de informaţii suplimentare cum ar fi ora de începere a evenimentelor fixate în calendar.

Funcţia „timed drives” este disponibilă deja în ultima versiune Waze pentru iOS, actualizarea pentru dispozitive cu Android urmând să fie disponibilă „în curând”.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult