Waze va ajuta şoferii să evite „intersecţiile dificile”

20.06.2016
Waze va ajuta şoferii să evite „intersecţiile dificile”

Waze este o aplicaţie indispensabilă pentru şoferii care trăiesc în oraşe mari. Aplicaţia de navigaţie reuşeşte aproape de fiecare dată să găsească rute mai puţin aglomerate pentru a ajunge la destinaţe într-un timp record, chiar dacă distanţa propriu-zisă de condus este de multe ori mai mare. Cu toate acestea, nu toţi şoferii sunt mulţumiţi de unele dintre rutele pe care Waze le oferă, întrucât uneori acestea pot părea bune doar în teorie, nu şi în practică.

Pe parcursul diverselor trasee stabilite de Waze, pot apărea diverse curbe la stânga în intersecţii fără semafoare, în care de obicei se crează aglomeraţie pe respectivul sens. De acum înainte, Waze va considera aceste locuri „intersecţii dificile” şi la va marca corespunzător. Cei care preferă modul în care funcţionează rutele din aplicaţie în acest moment, vor avea posibilitatea să o folosească ca şi până acum. Cei care ar prefera rute ceva mai liniştite, fără manevre complictate, vor putea să dezactiveze trecerea prin intersecţii dificile.

Desigur, anumite rute nu pot evita trecerea printr-o astfel de intersecţie. Waze nu va face decât să încerce să evite cât mai multe cu putinţă în timp ce aduce utilizatorul la destinaţie într-un mod rapid. Momentan, evitarea curbelor dificile vor fi prezente doar în Los Angeles pentru testare, urmând ca oraşul New Orleans să primească acces. Cu timpul, mult mai multe oraşe vor fi adăugate pe listă.

Waze întotdeauna testează funcţii noi pe un număr limitat de utilizatori înainte să ofere funcţia la liber pentru toată lumea. Probabil că dacă testele vor avea succesul dorit, vom putea evita intersecţiile dificile folosind Waze şi în România în următoarele câteva luni.

Citeşte şi Waze a ajuns la versiunea 4.0. Primeşte interfaţă nouă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult