Windows 10 a fost instalat pe 50 de milioane de sisteme

17.08.2015
Windows 10 a fost instalat pe 50 de milioane de sisteme

Sistemul de operare Windows 10 câştigă teren foarte repede comparativ cu variantele precedente. La numai două săptămâni după lansare, Microsoft anunţă că nu mai puţin de 50 de milioane de instalări au fost efectuate. Acest număr a fost atins în condiţiile în care nu toate computerele înscrise pentru upgrade au primit încă acces la Windows 10, întrucât Microsoft continuă să ofere opţiunea de tranziţie de la Windows 7 şi 8 în valuri.

Microsoft pare să fie pe calea cea bună cu Windows 10, întrucât publicul a răspuns foarte pozitiv la noutăţile aduse de acesta. Meniul Start s-a întors, interfaţa este mai potrivită pentru a fi folosită cu un mouse şi cu o tastatură, iar majoritatea software-ului şi driverelor de pe Windows 7 şi 8 funcţionează fără probleme pe noul sistem de operare. Va fi interesant de urmărit evoluţia lui Windows 10, mai ales acum că dispozitivele care vin cu sistemul de operare preinstalat încep să apară în magazine.

Având în vedere că după 24 de ore de la lansare existau deja 14 milioane de sisteme Windows 10, iar acum a fost atins numărul 50 de milioane după două săptămâni, viteza de adopţie a scăzut semnificativ faţă de „boom”-ul iniţial. Probabil că vom asista la astfel de hopuri care vor ridica numărul de utilizatori după fiecare val de upgrade-uri activat. Microsoft nu a încetat dezvoltarea sistemului de operare nici după lansare, oferind deja un al treilea pachet cuprinzător de actualizări. Acesta „cântăreşte” 180 MB pentru versiunea 32-bit şi 360 pentru cea pe 64 de biţi şi repară câteva probleme semnalate de utilizatori şi membri ai programului Insider.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult