Windows 10 Creators Update este disponibil acum şi pe smartphone-uri

27.04.2017
Windows 10 Creators Update este disponibil acum şi pe smartphone-uri

Windows 10 Creators Update este cea de-a doua actualizare importantă pentru sistemul de operare de la Microsoft, care a început livrarea în urmă cu două săptămâni. Se pare că lansarea acestui pachet software nu merge atât de bine pe PC-uri, întrucât Microsoft descurajează forţarea actualizării, însă acum şi cei care folosesc Windows 10 pe smartphone-uri încep de acum să primească acces la aceasta.

Încă de la lansarea Windows 10 Mobile, acesta a fost puţin în urma „fratelui” său mai mare. Microsoft pare însă să fi renunţat între timp la dezvoltarea de smartphone-uri pentru această platformă, singurele dispozitive disponibile în continuare pentru vânzare fiind cele realizate de către parteneri. HP pare să fie cel mai important dintre aceştia, cu Elite x3, însă actualizarea ajunge pe majoritatea dintre dispozitivele care rulează sistemul de operare Microsoft.

Lista completă de dispozitive compatibile include 15 smartphone-uri: Alcatel IDOL 4S, Alcatel OneTouch Fierce XL, HP Elite x3, Microsoft Lumia 550, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 650, Lumia 950, Lumia 950 XL, MouseComputer MADOSMA Q601, SoftBank 503LV, Trinity NuAns NEO şi VAIO Phone Biz.

Din păcate, funcţiile noi aduse de acest update sunt minime în cazul variantei Creators Update pentru Windows 10 Mobile. Cortana a primit o serie de îmbunătăţiri, browser-ul Edge beneficiază de posibilitatea de a deschide fişiere de tip e-book, în timp ce stabilitatea ar trebui să fie îmbunătăţită. Îmbunătăţirile legate de funcţionalitate Continuum care erau programate pentru lansare odată cu această actualizare au fost însă eliminate, probabil fiind mutate către un pachet care va fi lansat mai târziu.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult