Windows 10 instalat pe 14 milioane de sisteme

31.07.2015
Windows 10 instalat pe 14 milioane de sisteme

Microsoft pare să fi învăţat din greşelile pe care le-a făcut în momentul lansării Windows 8, reuşind să convingă un număr impresionant de utilizatori să treacă la noul Windows 10. În mai puţin de două zile de la lansarea sistemului de operare, compania a dezvăluit că peste 14 milioane de sisteme au fost actualizate de la o variantă anterioară.

Aceste sisteme sunt doar o parte dintre cele înscrise pentru upgrade. Nu toate PC-urile şi tabletele eligibilie au primit încă acces la Windows 10. Se pare că Microsoft livrează actualizările în ordinea înscrierilor în programul de upgrade şi activează sistemele în valuri pentru a nu aglomera serverele. În cele 14 milioane de sisteme cu Windows 10 sunt incluse şi cele ale membrilor Windows Insiders, care sunt în acest moment în număr de aproximativ 5 milioane.

Cei care nu s-au înscris în programul de upgrade înainte de data lansării lui Windows 10, pot în continuare să facă asta instalând manual aplicaţia „Get Windows 10” pe un sistem cu Windows 7 sau Windows 8.1. Upgrade-urile gratuite vor fi valabile până pe 29 iulie 2016, pentru orice deţinător de licenţă Windows 7, 8 şi 8.1. După upgrade-ul sistemului de operare, instalările următoare nu vor mai necesita un Windows mai vechi preinstalat, acesta putând fi aplicat ca sistem de operare de sine stătător. Cu siguranţă că numărul de dispozitive Windows 10 va creşte semnificativ în săptămânile care urmează, odată cu livrarea upgrade-ului către toţi cei care s-au înscris în programul de upgrade.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult