Windows 10 se află deja pe PC-urile celor care fac upgrade

28.07.2015
Windows 10 se află deja pe PC-urile celor care fac upgrade

Chiar dacă Windows 10 nu s-a lansat încă oficial, mulţi dintre cei care au ales să facă upgrade la noul sistem de operare au deja pachetul de instalare în computer. Microsoft a descărcat în fundal întregul kit de instalare fără ştirea utilizatorilor şi urmează să activeze instalarea pentru fiecare în parte în funcţie de ordinea în care au fost înscrişi pe lista de actualizare.

Primii care vor primi acces la versiunea finală a lui Windows 10 sunt membri programului Insiders, care au deja sistemul de operare instalat în variantă încă neterminată. Aceştia vor primi doar un update normal pentru sistemul de operare. Cei care încă au Windows 8.1 sau Windows 7 instalat vor trebui să aştepte activarea instalării odată ce le vine rândul. Partea cea mai bună este însă că nu vor fi nevoiţi să aştepte descărcarea pachetului.

Folderul C:\ $Windows.~BT include toate fişierele necesare pentru instalarea Windows 10, cât şi executabilul setup.exe care porneşte procesul. Acesta poate fi rulat manual, însă nu este încă clar dacă Microsoft a început să activeze copiile de Windows 10 instalate înainte de data lansării. Este cel mai indicat să aşteptăm până când Microsoft dă undă verde upgrade-urilor, evitând astfel alomerarea serverelor de activare şi inevitabilele problemele pe care un software de acest gen le-ar putea avea în primele zile de după lansare. În cazul în care nu ştiaţi ce ocupă 4,5 GB pe partiţia de sistem, măcar acum aveţi răspunsul: kit-ul de Windows 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult