Windows 10 va putea primi notificări de pe smartphone-uri cu Android

01.04.2016
Windows 10 va putea primi notificări de pe smartphone-uri cu Android

Microsoft nu se concentrează pe dezvoltarea Windows Phone, însă companiei pare să fie totuşi orientată şi către platfome mobile. Compania lucrează la multe soluţii software pentru Android, iar anul acesta doreşte să realizeze o metodă de comunicare mai simplă între Windows 10 şi sistemul de operare mobil de la Google. Folosind Cortana de pe Android, Microsoft va oferi în curând acces la notificările de pe smartphone direct de pe PC.

Cortana există pe Android de ceva vreme deja, fiind folosită pentru a înlocui Google Now pe anumite variante ale sistemului de operare, precum Cyanogen. Întrucât asistenta digitală Microsoft are acces la majoritatea sistemelor de pe telefon, Microsoft s-a gândit să realizeze cu ajutorul acesteia un sistem de notificări care să se sincronizeze cu cel de pe Windows 10. Cortana va putea să înregistreze notificările precum apeluri pierdute, mesaje recepţionate şi alte astfel de alerte pe un server Microsoft, care să le transmită apoi către centrul de notificări de pe PC.

Interesant este faptul că vei putea chiar să şi răspunzi la mesaje direct de pe PC. Această funcţionalitate a fost prezentată pe Android, însă va veni şi pe Windows 10 Mobile. Pe iOS însă, nu este posibilă o astfel de integrare cu Cortana, întrucât Apple nu oferă acces altor aplicaţii să gestioneze astfel de funcţii importante. Conform Microsoft, sincronizarea de notificări va veni „într-o versiune viitoare de Windows”, fiind probabil vorba despre update-ul aniversar anunţat deja pentru luna iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult