Windows 10 va veni preinstalat pe toate PC-urile noi începând de anul viitor

04.11.2015
Windows 10 va veni preinstalat pe toate PC-urile noi începând de anul viitor

În cazul în care nu doriţi să cumpăraţi un computer care să vină cu Windows 10 preinstalat, timpul pe care îl aveţi la dispoziţie pentru a face acest lucru este limitat. Microsoft a anunţat că nu va mai oferi licenţe pentru sistemele de operare Windows 7 şi Windows 8.1 dezvoltatorilor de hardware, obligând astfel toate companiile să ofere ca opţiune implicită Windows 10. Din fericire pentru cei care nu doresc noul sistem de operare al companiei, această decizie va intra în vigoare abia anul viitor.

Începând cu data de 31 octombrie 2016, Microsoft va interzice comercializarea de computere cu versiuni mai vechi de Windows preinstalate. Astfel, cei interesaţi să rămână pe Windows 7 sau 8, vor putea să cumpere computere care vin cu aceste sisteme de operare până anul viitor. În trecut, Microsoft a oferit o perioadă de aproximativ doi ani între lansarea unui nou Windows şi oprirea livrării de versiuni mai vechi. În cazul Windows 7 s-a făcut o excepţie, întrucât publicul a cerut în continuare această variantă, în ciuda lansării lui Windows 8 şi a reviziei 8.1.

Este destul de clar că Microsoft îşi continuă campania agresivă de promovare pentru Windows 10. Aceasta este doar o nouă strategie dintr-un şir lung de eforturi pentru a încuraja trecerii la noul Windows. Începând cu prima parte a anului 2016, Windows 10 va deveni un update recomandat pentru utilizatorii de Windows 7 şi 8 şi se va descărca automat pe PC-urile compatibile. De asemenea, cei care folosesc versiuni piratate ale acestor versiuni mai vechi, vor fi invitaţi să cumpere Windows 10 original printr-un proces mult mai simplu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult