Windows 9 ar putea fi dezvăluit pe 30 septembrie

Windows 9 ar putea fi dezvăluit pe 30 septembrie

Ne apropiem cu paşi repezi de prezentarea oficială a următoarei variante de Windows, conform celor mai recente zvonuri. The Verge susţine că surse apropiate de noul proiect au confirmat faptul că sistemul de operare cu numele de cod „Threshold” ar putea fi dezvăluit în mod oficial la sfârşitul lunii septembrie.

Aceste informaţii sunt în ton cu restul zvonurilor despre Windows 9, care sugerau un anunţ la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie. Data de 30 septembrie nu este însă bătută în cuie, dar acesta este termenul la care Microsoft crede că va avea gata o versiune care să încorporeze funcţiile principale pe care le dezvoltă pentru noul sistem de operare.

Ştim deja din mai multe surse neoficiale că Windows 9 va fi o întoarcere la vechile obiceiuri, oferind din nou un buton de Start asemănător cu cel din Windows 7 şi eliminând funcţii din Windows 8 care au fost criticate precum meniul de Charms. De asemenea, asistentul virtual Cortana va fi una dintre cele mai importante componente ale sistemului de operare, însă este posibil să nu fie integrată în varianta din septembrie.

Pe lângă prezentarea noului Windows, se aşteaptă şi lansarea unei variante „Developer Preview” în aceeaşi zi, care să ajute dezvoltatorii de aplicaţii să pregătească software compatibil înainte de debutul versiunii finale. Ciudat este că The Verge menţionează ceva despre o versiune separată de Windows 9 care va uni Windows RT şi Windows Phone, deşi CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a dezvăluit luna trecută că plănuieşte să unifice toate sistemele sale de operare în următorul său S.O. major.

Până când nu aflăm informaţii oficiale din partea Microsoft nu vom putea confirma aceste zvonuri, aşa că nu rămâne decât să aşteptăm până la sfârşitul lunii viitoare pentru detalii oficiale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult