Windows Defender, antivirusul gratuit livrat cu Windows 10, va putea bloca şi elimina aplicaţii nedorite

02.02.2018
Windows Defender, antivirusul gratuit livrat cu Windows 10, va putea bloca şi elimina aplicaţii nedorite

Microsoft a anunţat că Windows Defender va putea îndepărta şi aplicaţii care, deşi nu intră neapărat la categoria malware, pot constitui un pericol la adresa utilizatorilor.

Promovate pe diverse site-uri ca instrumente pentru „optimizarea” performanţelor PC-ului, sau alt scop „esenţial” pentru utilizator, aplicaţiile din categoria scareware bombardează utilizatorii cu mesaje convingătoare, simulează diverse activităţi şi descoperă probleme inexistente, la final solicitând în mod insistent achiziţionarea versiunii premium a aplicaţiei.

A fost observat o creştere a numărului de aplicaţii aşa zis gratuite, care oferă servicii de scanare şi remedierea anumitor erori, după care folosesc mesaje alarmante pentru a speria utilizatorii în a plăti pentru versiunea premium a aplicaţiei” declară Barak Shein, liderul echipei Windows Defender.

Microsoft consideră aceste aplicaţii ca fiind „problematice” pentru utilizatori Windows obişnuiţi, încât Windows Defender le va eticheta de acum drept „software nedorit” şi asigura îndepărtarea automată din PC-urile compromise.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult