Windows Phone, vedeta competiţiei Pwn2Own după ce concurenţii au eşuat în tentativele de hacking

Windows Phone, vedeta competiţiei Pwn2Own după ce concurenţii au eşuat în tentativele de hacking

Deşi nu este privit cu prea mare încredere de către public, sistemul de operare Windows Phone propus de Microsoft ca alternativă pentru platformele Android şi iOS a demonstrat un nivel de securitate peste aşteptări, după ce niciunul dintre participanţii la ediţia de anul acesta  a competiţiei de hacking Pwn2Own nu au reuşit să-i penetreze complet barierele de securitate.

Windows Phone, vedeta competiţiei Pwn2Own după ce concurenţii au eşuat în tentativele de hacking

Anunţul făcut într-o postare pe blog chiar de Hewlett-Packard, organizatorul competiţiei al cărei rol este să ajute descoperirea de vulnerabilităţi existente în produsele software înainte ca acestea să poată fi exploatate în scop maliţios, din păcate nu explicat în detaliu exact care au fost atacurile la care a fost supusă platforma Windows Phone, doar că aceasta a scăpat cu reputaţia neşifonată din majoritatea testelor.

Victima aleasă pentru desfăşurarea atacurilor a fost un smartphone Nokia Lumia 1520. Folosind laptopul câştigat la competiţia Pwn2Own  din această primăvară, concurentul Nico Joly a încercat să infiltreze platforma Microsoft cu ajutorul unui exploit creat pentru a profita de eventuale vulnerabilităţi ale browser-ului web. Deşi în încercările sale a reuşit să depăşească restricţiile impuse bazei de date cu fişiere cookie, mediul sandbox creat pentru a izola conţinutul rulat în web browser de restul sistemului de operare l-a împiedicat să obţină acces nelimitat asupra telefonului mobil.

Printre dispozitivele oferite drept cobai participanţilor la competiţie s-au mai numărat un telefon iPhone 5S cu sistem iOS, telefoanele Galaxy S5 şi Nexus 5 cu Android, respectiv un telefon Amazon Fire Phone, toate fiind complet deturnate de către hackeri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult