Windows RT primeşte un buton Start asemănător cu cel din Windows 10

17.09.2015
Windows RT primeşte un buton Start asemănător cu cel din Windows 10

Microsoft a lansat probabil ultimul update major pentru sistemul de operare Windows RT, lansat în urmă cu trei ani alături de versiunea pentru PC-uri a lui Windows 8. Întrucât dispozitivele bazate pe acest sistem de operare nu vor primi upgrade la Windows 10, însă sunt perfect funcţionale, compania a decis să adauge una dintre cele mai importante funcţii din noul său sistem de operare pe cel vechi: butonul Start.

Cei care instalează update-ul KB3033055 pentru Windows RT prin intermediul Windows Update vor primi acces la un buton Start similar cu cel din Windows 10, însă care poate fi în continuare dezactivat în favoarea meniului de start pe tot ecranul. Spre diferenţă de butonul disponibil pe cel mai recent Windows, pe versiunea RT acesta nu include „tablet mode”, ceea ce înseamnă că pentru a folosi dispozitivele exclusiv cu touch, va fi necesară dezactivarea butonului din setări.

Aplicaţiile „Modern UI” sunt dispuse în partea dreaptă, la fel ca pe Windows 10, însă butonul de power a fost mutat în partea de sus a meniului, lângă numele utilizatorului. Alte diferenţe notabile în acest pachet de actualizare nu există, majoritatea noutăţilor fiind legate de securitate şi stabilitate. Toţi utilizatorii de dispozitive Surface, Surface 2 RT, ASUS Vivo Tab RT, Dell XPS 10 şi altele bazate pe acest sistem de operare, ar trebui să verifice Windows Update pentru a instala noul pachet.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult