WOWZAPP 2012 – hackathon pentru Windows 8 în Bucureşti

08.11.2012
WOWZAPP 2012 - hackathon pentru Windows 8 în Bucureşti

În weekendul 9-11 noiembrie, Microsoft România va organiza WOWZAPP 2012 la Bucureşti. Acesta este un eveniment de tip hackathon, unde se vor întâlni un număr mare de dezvoltatori de aplicaţii cu un singur scop: să înveţe cum să creeze şi să publice o aplicaţie pentru Windows 8. Evenimentul este organizat la nivel global. Programatorii din foarte multe ţări vor lucra concomitent şi progresele lor vor putea fi urmărite în cadrul fiecărui eveniment WOWZAPP.

WOWZAPP 2012 la Bucureşti

WOWZAPP 2012 va avea loc în incinta The HUB Bucharest, o locaţie foarte atractivă pentru acest tip de eveniment. Clădirea se află în zona Piaţa Unirii, pe strada Halelor la numărul 5. Programul WOWZAPP 2012 începe la ora 19:30 pe data de 9 noiembrie şi încheie duminică, 11 noiembrie la ora 16:00. Toţi dezvoltatorii, avansaţi sau începători, vor fi susţinuţi de o echipă energică de angajaţi Microsoft şi lideri ai comunităţilor de developeri. Cele mai apreciate aplicaţii dezvoltate pe parcursul acestui hackathon vor fi premiate cu console Xbox, calculatoare şi telefoane cu Windows şi Windows Phone şi periferice Microsoft.

Noua interfaţă din Windows 8

La WOWZAPP 2012 pot participa atât dezvoltatori individuali, cât şi echipe de dezvoltatori. O echipă poate fi formată din 1-2 programatori, un designer şi un tester. În funcţie de tipul aplicaţiei la care se va lucra, angajaţii Microsoft pot oferi suport specific pe loc. Aşa cum poate ştiţi, aplicaţiile pentru Windows 8 necesită folosirea unui limbaj de design comun. În cadrul evenimentului va fi disponibilă o zonă specială pentru testare, cu ecran de diverse dimensiuni. Dezvoltatorii vor putea vedea cât de bine arată aplicaţia lor pe mai multe dispozitive: monitoare şi ecrane cu ecran tactil.

Un rol foarte important al acestui hackathon este familiarizarea dezvoltatorilor cu procesul de validare şi publicare al aplicaţiilor în magazinul Windows Store. Ei vor putea afla detalii direct de la reprezentanţii Microsoft în legătură cu timpul necesar validării, paşii aferenţi şi felul în care poate fi monetizată aplicaţia. În a doua parte a interviului de mai jos veţi putea afla mai multe informaţii în acest sens.

Mai multe detalii despre WOWZAPP 2012 găsiţi pe pagina oficială. Detalii despre locaţii, precum şi imagini de-acolo puteţi găsi aici. Cei care vor să afle mai multe despre platformele de dezvoltare pentru aplicaţiile din Windows 8 pot consulta site-ul dedicat de la Microsoft.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News