YouTube pentru mobile redă acum clipuri la 60 FPS

01.07.2015
YouTube pentru mobile redă acum clipuri la 60 FPS

Calitatea clipurilor de pe YouTube a crescut considerabil în ultimele câteva luni. După suportul nativ pentru materiale video cu framerate ridicat şi rezoluţii nelimitate (fiind deja publicate clipuri înregistrate la rezoluţie 8K), a venit momentul ca şi varianta mobilă să primească o parte dintre aceste capabilităţi. Cea mai recentă versune a aplicaţiei YouTube pentru iOS şi Android oferă acum posibilitatea de a reda clipuri de până la 60 de cadre pe secundă.

Posibilitatea de a urca clipuri cu frecvenţă ridicată a cadrelor a fost lansată anul trecut în varianta din browser a serviciului video şi a devenit foarte popular în special când vine vorba despre materiale video captate din jocuri video. Acestea vor putea fi redate acum inclusiv pe smartphone-uri şi tablete la rezoluţia şi framerate-ul original, pentru a oferi o experienţă de vizualizare optimă, indiferent de platforma aleasă.

Capabilităţile HFR (high frame rate) au fost lansate treptat şi în alte componente ale serviciului. În luna mai, YouTube a primit suport pentru transmisii live la 60 de cadre pe secundă, un pas important în încercarea de a crea un concurent pentru serviciul Twitch.tv. Google a promis că în lunile următoare va lansa un nou serviciu pentru transmisii live din jocuri video intitulat YouTube Gaming, iar lansarea acestor funcţii cu siguranţă sunt semne ale pregătirilor pentru acesta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult