Acest implant i-ar putea ajuta pe cei dependenţi de alcool să renunţe la acest viciu

Acest implant i-ar putea ajuta pe cei dependenţi de alcool să renunţe la acest viciu

Cercetătorii de la Universitatea din California San Diego (UCSD) au creat un dispozitiv – un biosenzor cu un volum de doar un milimetru cub – care poate fi implantat sub pielea unei persoane fără să fie nevoie de intervenţie chirurgicală.

 

Atunci când o persoană bea, o enzimă care îmbracă senzorul creează un produs secundar care trimite un semnal electric wireless către un dispozitiv purtabil (precum un smartwatch), scrie Descoperă.

 

 

Deocamdată, dispozitivul milimetric a fost testat numai în laborator, sub piele de porc, folosind etanol. Dacă totul merge bine, implantul va fi testat pe oameni. De asemenea, cercetătorii cred că dispozitivul poate fi modificat şi pentru a monitoriza cantitatea altor substanţe din organism.

 

„În ultimă instanţă, scopul este de a crea un dispozitiv eficient care să monitorizeze cantitatea de alcool şi de droguri în pacienţii care se află în programe de reabilitare”, a precizat Drew Hell, autorul principal al proiectului.

Mai simplu spus, atunci când bei (sau consumi droguri), altă persoană va afla imediat, fiind avertizată de o aplicaţie pe un smartwatch.

 

Într-un anumit fel, metoda nu este probabil atât de etică, dar poate ajuta o persoană dependentă să scape de viciu, aducând alte persoane (familie şi/sau specialişti) în susţinerea cauzei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult