Cercetătorii au găsit noi tipuri de neuroni cu ajutorul a sute de mii de gameri

24.05.2018
Cercetătorii au găsit noi tipuri de neuroni cu ajutorul a sute de mii de gameri
Cu ajutorul a unui sfert de milion de jucători de jocuri video, cercetătorii de la Princeton Neuroscience Institute (PNI) au creat hărţi detaliate care conţin mai mult de 1.000 de neuroni, descoperind, cu ajutorul acestora, noi tipuri de neuroni.
 
Sebastian Seung, împreună cu echipa sa, vor prezenta la Eyewire Museum o arhivă interactivă cu neuroni care va fi disponibilă atât cercetătorilor, cât şi publicului larg, scrie Medical Xpress.
 
„Acest muzeu este precum un atlas al creierului”, a precizat Alexander Bae, student absolvent şi coautor al studiului. „Atlasele precedente ale creierului nu aveau funcţia de a vedea celule individuale sau un subset de celule. O altă noutate este aceea că nu este disponibilă doar morfologia lor, ci şi datele cu privire la funcţii”.
 
 
Creierul uman conţine circa 100 de miliarde de neuroni, de aceea, principala sarcină dificilă a cercetătorilor a fost de a oferi o mostră mică, dar suficient de complexă încât să ilustreze structura creierului. De aceea, s-au folosit de celulele ganglionare de la retina unui şoarece. „Retina nu doar receptează lumină”, a precizat Seung. „Circuitele neurale din retină efectuaează primii paşi pentru percepţie vizuală”. Retina creşte din acelaşi ţesut embrionar precum creierul şi deşi este mult mai simplă ca acesta, rămâne totuşi extrem de complexă.
 
Citeşte articolul complet în Descoperă >>>
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult