Elon Musk prezintă Mars Base Alpha, prima colonie SpaceX pe planeta Marte

24.09.2018
Elon Musk prezintă Mars Base Alpha, prima colonie SpaceX pe planeta Marte

Acum că SpaceX a dezvăluit planurile pentru prima sa lansare turistică, Elon Musk abia aşteaptă să prezinte planurile sale pentru alte misiuni spaţiale ceva mai importante. Unul dintre planurile sale măreţe pentru SpaceX este călătoria pe Marte şi stabilirea unei colonii acolo, iar cele mai noi imagini pe care acesta le-a publicat pe Twitter prezintă viziunea acestuia pentru viitorul planetei roşii.

Elon Musk a postat pe Twitter câteva imagini în care putem vedea cum ar putea arăta prima colonie umană de pe planeta Marte. Această călătorie este posibilă doar folosind noua rachetă Big Falcon Rocket, care va fi folosită şi pentru călătoria în jurul lunii cu turişti la bord, imaginile prezentând mai multe astfel de rachete. Ba chair o imagine prezintă o rachetă BFR pe lună, unde Musk şi-ar dori o altă colonie.

Baza de pe marte se numeşte „Mars Base Alpha” şi pare să ofere mai multe locuri de aterizare pentru rachetele SpaceX. Aici ptem observa drumuri pavate care duc spre câteva construcţii individuale şi chiar un dom, unde ar putea trăi coloniştii. De asemenea, este vizibil un câmp întreg acoperit cu panouri fotovoltaice, care să poată alimenta cu energie electrică întreaga instalaţie.

Primele teste cu Big Falcon Rocket vor avea loc în 2019, iar primul zbor turistic ar trebui să aibă loc în 2023. Planurile iniţiale pentru colonizarea planetei Marte vorbeau despre trimiterea unei rachete în 2022, care să trimită o mare parte din materialele necesare pentru a porni colonia, însă fără echipaj. Abia din 2024 crede Musk că ar putea trimite oameni pe Marte. Desigur, toate aceste planuri sunt condiţionate de testele de anul viitor şi probabil că de prima călătorie turistică în spaţiu.

De altfel, cele mai recente declaraţii ale lui Musk spun că abia în 2028 ar putea fi terminată o bază complet funcţională pe Marte, însă estimările sale sunt de obicei optimiste.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult