NASA a lansat o nouă misiune spre planeta Marte

06.05.2018
NASA a lansat o nouă misiune spre planeta Marte

Administraţia Aeronautică şi Spaţială din SUA (NASA) a lansat, sâmbătă, o nouă misiune spre planeta Marte, informează Mediafax.

 

Sonda InSight se va concentra pe analizarea interiorului planetei Marte, urmând să instaleze o serie de senzori pentru cutremure.

 

Racheta de tip Atlas care transportă sonda a fost lansată sâmbătă la ora 4.05 (14.05, ora României) de la Baza aeriană Vandenberg (California). Sonda urmează să ajungă pe Marte în noiembrie.

 

 

Analizarea seismelor ar urma să evidenţieze modul în care sunt structurate rocile pe Marte. „Prin înregistrarea undelor seismice pe Marte obţinem informaţii despre straturile de roci”, explică dr. Bruce Banerdt, coordonatorul misiunii InSight. „Toate mişcările observate prin seismografe le permit oamenilor de ştiinţă să obţină noi concluzii. După ce vom obţine date despre seismele de pe Marte, vom putea avea o perspectivă tridimensională asupra planetei”, a precizat Bruce Banerdt.

 

NASA a anunţat în anii 1970 trimiterea de senzori seismici pe Marte, dar instrumentele nu au fost poziţionate corespunzător la sol.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult