O fetiţă de şase ani care se plictisea la un meci de fotbal a descoperit o fosilă veche de 65 de milioane de ani

O fetiţă de şase ani care se plictisea la un meci de fotbal a descoperit o fosilă veche de 65 de milioane de ani

Naomi era plictisită. La 6 ani nu te poţi concentra foarte mult la meciul de fotbal al surorii tale. Aşa că fetiţa din statul american Oregon a început să sape cu un băţ în noroi. A dat peste o piatră care conţinea un fel de melc. A luat-o acasă şi a arătat-o familiei, care a păstrat-o. Asta se întâmpla în luna octombrie a anului trecut.

 

 

Fosila a fost dusă la paleontologi, care au descoperit că este vorba despre o vietate marină, numită amonit, veche de 65 de milioane de ani. Însă cercetătorii nu au idee cum a ajuns în Oregon.

 

 

Potrivit lui Greg Retallack, de la Muzeul de Istorie Culturală şi naţională al Universităţii din Oregon, astfel de fosile rare valorează uneori între 40.000 şi 50.000 de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult