Turnul din cranii umane care i-a speriat pe conquistadori a fost descoperit în Mexic

Un turn realizat din cranii umane zidite a fost descoperit în această vară în capitala Mexicului. În total au fost indentificate 650 de cranii complete, printre care unele de femei şi copii. Construcţia datează din perioada Imperiului Aztec. 
 
Descoperirea a fost făcută lângă ruinele Templo Mayor, unul dintre principalele temple din fosta capitală aztecă Tenochtitlan, care ulterior a devenit Mexico City. 
 
Turnul realizat din cranii i-a speriat pe spaniolii conduşi de Hernan Cortes, care au capturat oraşul în 1521. Unul dintre oamenii conquistadorului, Andres de Tapia, a scris despre aceste construcţii bizare. 

Printre cranii se numără şi unele care prezintă semne de violenţă, ceea ce sugerează că au aparţinut unor inamici învinşi în luptă. „Ceva s-a întâmplat de care nu avem deocamdată cunoştinţă”, a declarat un arheolog. 

 
Cu un diametru de 6 metri, turnul era aşezat în colţul capelei lui Huitzilopochtli, zeul aztec al soarelui. Săpăturile continuă, iar misterul construcţiei nu a fost încă elucidat. 
 

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat