70 de milioane de tablete Android activate, Nexus 7 este cel mai popular produs

25.07.2013
70 de milioane de tablete Android activate, Nexus 7 este cel mai popular produs

Apple a publicat acum două zile rezultatele financiare, acestea arătând, printre altele, şi scăderea vizibilă a numărului de tablete iPad vândute. Google a făcut ieri public numărul total de tablete Android activate, iar acesta ne arată cine a profitat de acest lucru.

Spre deosebire de telefoanele Android, care au devenit platforma dominantă de la jumătatea anului 2010 şi nu au mai putut fi ajunse din urmă, tabletele Android au avut o soartă mai ingrată. Cu modele performante costisitoare, modele accesibile de slabă calitate şi puţine aplicaţii de bună calitate optimizate pentru tablete, acestea au evoluat mereu în umbra iPad-ului.

Lucrurile încep însă să se schimbe în bine pentru Google şi producători de tablete Android. Conform datelor anunţate ieri, în acest moment există mai mult de 70 de milioane de tabletele Android activate, la care ar trebui să adăugăm şi modelele inferioare care nu au acces la Play Store şi care acoperă nişa inferioară a pieţei. Astfel, tabletele Android au cucerit puţin peste 50 de procente din piaţă, detronând astfel produsul rival de la Apple.

Graficul evoluţiei ne arată că, dacă la începutul lui 2012 existau circa 15 milioane de exemplare activate, numărul acestora  s-a apropiat de 50 de milioane la începutul acestui an şi a depăşit 70 milioane la jumătatea lui. Dintre acestea, nu mai puţin de 7 milioane sunt tabletele Nexus 7, primul model de referinţă Google fiind un succes incontestabil atât pentru platforma Android cât şi pentru producătorul ASUS. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News