Acer a anunţat tableta de gaming Predator

24.04.2015
Acer a anunţat tableta de gaming Predator

Acer nu are o prezenţă atât de mare pe piaţa de tablete cu Android. Compania a preferat în trecut să rămână în gama mid-range de dispozitive de acest gen, însă acest lucru se va schimba odată cu Predator, o tabletă dedicată gamingului mobil. Aceasta va completa noua sa gamă de dispozitive de gaming anunţată la New York, care vor debuta în cursul anului 2015.

Deşi nu a prezentat detalii complete despre Predator, Acer nu s-a sfiit să arate tableta din toate unghiurile posibile. Din păcate însă, designul nu pare să fie unul dintre avantajele noii tablete. Avem de a face cu o carcasă metalică argintie, cu inserţii roşii în jurul difuzoarelor şi pe capacul din spate. Spre diferenţă de tabletele obişnuite, difuzoarele nu sunt integrate în corpul tabletei într-un mod discret, ci ies în evidenţă imediat şi chiar depăşesc marginile dispozitivului în dimensiune.

Aceste elemente de design sunt împrumutate de la restul dispozitivelor de gaming Acer prezentate în cadrul aceluiaşi eveniment, însă nu se potrivesc deloc în formatul portabil al unei tablete. Acer Predator se va lansa cândva în ultimul trimestru al lui 2015 şi va oferi câteva funcţii mai speciale, precum haptic feedback la atingerea ecranului. Difuzoarele vor fi de înaltă calitate şi vor oferi sunet puternic şi clar, spun oficialii companiei, iar display-ul măsoară 8” în diagonală, dar nu a fost confirmată rezoluţia.

Este curios însă că Acer realizează tablete cu Android pentru gaming, când piaţa nu pare să ceară aşa ceva. Nvidia Shield Tablet, un alt exemplu de tabletă destinată jocurilor, nu are un succes prea mare, deşi a ajuns la a doua generaţie deja. Probabil că odată cu dezvoltarea serviciilor de streaming pentru acest tip de conţinut, relevanţa acestor dispozitive va creşte. Cu un design atât de diferit faţă de cel al tabletelor obişnuite şi un public ţintă care nu prea există momentan, va fi interesant să urmărim lansarea lui Acer Predator în ultima parte a acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult