Noul iPad continuă să încarce, chiar dacă bateria arată 100%

26.03.2012
Noul iPad continuă să încarce, chiar dacă bateria arată 100%

Un studiu independent desfăşurat asupra celei de-a treia generaţii a tabletei iPad, a demonstrat prin măsurători şi teste practice că pentru a atinge starea maximă de încărcare, noua tabletă are nevoie să rămână conectată la adaptorul AC între două şi patru ore suplimentare, după ce indicatorul pentru baterie a ajuns să indice 100 %.

Noul iPad continuă să încarce, chiar dacă bateria arată 100%

Rezultatele preliminare ale studiului arată că problemele sunt cauzate de acurateţea îndoielnică a indicatorului pentru baterie afişat pe ecran şi nu un defect hardware. Chiar şi aşa, afişarea indicatorului 100% atunci când încărcarea acumulatorului este sub capacitatea maximă poate duce la variaţii neprevăzute ale autonomiei oferite, generând confuzie în privinţa performanţelor reale ale tabletei.

Din cauza ciclului de încărcare foarte lung al noului iPad, mulţi dintre utilizatori preferă să lase tableta la încărcat peste noapte, scenariu în care adaptorul AC rămâne oricum conectat suficient timp după raportarea nivelului 100% de încărcare a bateriei, pentru ca decalajul apărut să nu cauzeze întreruperea prematură a ciclului de încărcare. Pe de altă parte, utilizatorii care încarcă tableta pe timpul zilei sunt mult mai predispuşi la a deconecta adaptorul AC imediat după ce indicatorul pentru baterie a atins 100%. Prin urmare, cele două scenarii de utilizare pot duce la obţinerea unor timpi diferiţi de autonomie, ce pot lua prin surprindere utilizatorii.

În mod normal, adaptorul AC furnizează o putere de 10W pentru încărcarea rapidă a acumulatorului, reducând apoi gradual curentul furnizat după atingerea pragului de 90% pentru încărcarea bateriei, mergând până la întreruperea alimentării atunci când acumulatorul a atins capacitatea maximă. În cazul noului iPad, cei 100 % raportaţi pe ecran nu coincid cu nivelul de încărcare real al acumulatorului.

Noul iPad continuă să încarce, chiar dacă bateria arată 100%

Problema ar putea fi remediată printr-un simplu update software, însă unii critici acuză Apple că a permis în mod intenţionat această „scăpare”, în încercarea de a minţi cu privire la timpul real de încărcare a tabletei, ce măsoară în versiunea actuală aproximativ 6 ore. Prin urmare, după aplicarea remediului software, utilizatorii noii tablete iPad ar putea constata că au de aşteptat chiar şi 8-10 ore pentru încărcarea completă a acumulatorului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult