Apple a vândut 3 milioane de tablete iPad 4 şi iPad Mini în doar 3 zile

05.11.2012
Apple a vândut 3 milioane de tablete iPad 4 şi iPad Mini în doar 3 zile

Tableta de buget iPad Mini şi noul iPad 4 cu ecran Retina Display au strâns volume impresionante de vânzări, epuizând aproape în totalitate stocurile iniţiale pregătite pentru lansare.

Apple iPad 4

Reuşind să vândă 3 milioane de tablete în primul week-end de la lansare, cu o viteză de aproximativ 1 milion de tablete pe zi, Apple şi-a depăşit propriul record stabilit în luna martie a acestui an, când primele trei zile de după lansarea tabletei iPad 3 au dus vânzări de 1.5 milioane de exemplare doar pentru varianta WiFi.

Apple nu detaliază exact volumul de vânzări, separând tabletele iPad 4 de versiunile iPad Mini pentru bugete modeste, astfel că rezultatele financiare şi popularitatea de care se bucură cele două tablete nu pot fi stabilite cu exactitate.

Tableta iPad Mini a fost anunţată pe 23 octombrie şi a devenit disponibilă la precomandă din data de 26 octombrie. Impulsionate şi de faptul că aveam de-a face cu o variantă complet nouă de iPad, comenzile au atins volume record, impunând timpi de aşteptare pentru onorarea comenzilor de 2 săptămâni şi chiar mai mult. Potrivit Apple, cererea pentru tableta iPad Mini a depăşit stocurile pregătite pentru lansare, încât unii cumpărători au ajuns să primească tableta comandată abia din 2 noiembrie, în timp ce alţii încă aşteaptă reaprovizionarea stocurilor. Rămâne de văzut însă cum se descurcă tableta iPad Mini odată ce este depăşită perioada de precomenzi, în care mulţi fani au luat decizia cumpărări în mod impulsiv, fără a şti cu exactitate ce oferă noua tabletă.

Apple iPad Mini

Cert este că tot mai mulţi critici pun epuizarea stocurilor de tablete iPad Mini pe seama aprovizionării modeste din partea Apple şi nu a vânzărilor peste aşteptări, acuzând compania din Cupertino de practicarea unor preţuri prea mari, raportate la oferta competiţiei. Spre exemplu, varianta cu 16 GB memorie şi conectivitate WiFi a tabletei iPad Mini are un preţ recomandat de 329 dolari, mult peste nivelul tabletelor Android, ce oferă dotări similare la un preţ de aproximativ 200 dolari. Tendinţele par să fie confirmate şi de cozile din faţa magazinelor Apple Store, mult mai mici decât în mod normal.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult