Apple ar putea lansa un iPad Pro cu ecran 12,9″ anul viitor

26.09.2014
Apple ar putea lansa un iPad Pro cu ecran 12,9

După ce a venit pe piată cu telefoane mai mari, Apple ar putea să introducă în gama sa de produse şi noi tablete gigant. Este vorba despre o variantă de iPad cu display de 12,9″, al cărei anunţ este aşteptat la începutul anului viitor. Informaţiile despre un asemenea iPad sunt limitate, însă multe zvonuri despre produsele Apple s-au adeverit în trecut.

Aparent noua tabletă va purta numele iPad Pro şi va include un procesor A8X, o variantă mai puternică a noului Apple A8, integrat în iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. Având în vedere că Apple plănuieşte să lanseze şi ceasul său inteligent tot la începutul lui 2015, un eveniment care va include ambele dispozitive nu ar fi ieşit din comun.

De asemenea, au apărut şi informaţii neoficiale despre noile iPad Air şi Mini. Se pare că generaţia a doua de iPad Air va face saltul la 2 GB de memorie RAM, în timp ce varianta Mini va rămâne în continuare cu  doar 1 GB. Ambele modele vor ajunge pe piaţă înainte de sfârşitul acestui an, iar anunţul lor este aşteptat la sfârşitul lunii octombrie.

Se pare că pentru variantele normale de iPad, Apple va opta tot pentru procesorul A8, în timp ce A8X va fi pregătit special pentru iPad Pro. Sursa acestor informaţii, site-ul taiwanez TechNews, susţine că Apple va realiza acest SoC tot alături de TSMC, care a ajutat la producţia de procesoare pentru iPhone 6.

Aceste informaţii despre noul iPad Air sunt asemănătoare cu ce am auzit în trecut, fapt care ar putea să întărească veridicitatea surselor. Desigur până când Apple nu anunţă noile dispozitive, toate aceste informaţii sunt doar zvonuri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult