Apple pregăteşte iPad Mini 4 pentru a înlocui neconvingătoarea versiune anterioară

09.03.2015
Apple pregăteşte iPad Mini 4 pentru a înlocui neconvingătoarea versiune anterioară

Tableta iPad Mini 3 a fost una dintre dezamăgirile anului trecut deoarece lista noutăţilor aduse de aceasta a conţinut un singur lucru: Touch ID. În condiţiile în care vânzările de tablete iPad sunt pe o pantă descendentă, se pare că Apple se gândeşte să-şi întrerupă ciclul anual de actualizare pentru a-şi repara greşeala şi pentru a oferi un mult mai atractiv iPad Mini 4.

Lansată în toamna anului trecut, tableta Apple iPad Mini 3 a fost practic un iPad Mini 2 pe care a fost implementat senzorul biometric pentru amprente Touch ID şi a fost oferit într-o culoare suplimentară. Dincolo de această noutate, noua tabletă avea aceleaşi dimensiuni, greutate, dotări şi specificaţii ca modelul anterior, şi, indiferent de cât de util ar fi Touch ID pentru o autentificare uşoară şi rapidă, actualizarea a fost în mod categoric una sub aşteptări.

Deoarece diferenţa dintre iPad Mini 3 şi iPad Mini 2 era atât de mică, suntem siguri că mulţi utilizatori au preferat să economisească 100 de euro şi au ales modelul mai vechi. În condiţiile în care marja de profit este oricum mai mică în cazul iPad Mini, Apple a constatat probabil că această alegere a utilizatorilor îi reduce şi mai mult încasările, iar zvonurile afirmă că ar trebui să ne aşteptăm în curând la lansarea unui nou iPad Mini.

Conform unei publicaţii japoneze care ne-a mai oferit în trecut informaţii neoficiale, viitorul iPad Mini 4 va folosi procesorul Apple A8 din iPhone 6/6 Plus şi va oferi un modul wireless care va adăuga compatibilitate cu standardul 802.11ac. Chiar dacă iPad Mini 4 nu va folosi puternicul Apple A8X din iPad Air 2, saltul de performanţe este bine venit, iar cei care nu au optat să-şi actualizeze tableta în toamnă ar putea fi atraşi acum de acest presupus viitor model.

În cazul în care Apple va face acest pas, cei care au cumpărat însă iPad Mini 3 se vor trezi în aceeaşi poziţie ingrată în care s-au situat acum trei ani cumpărătorii primului model iPad cu ecran Retina deoarece noua tabletă va elimina în mod sigur de pe piaţă cea de-a treia generaţie de iPad Mini.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News