Apple va lansa o versiune iPad Mini mai ieftină decât cea actuală

Apple va lansa o versiune iPad Mini mai ieftină decât cea actuală

Puţin câte puţin, Apple este nevoit să se alinieze tendinţelor ce dictează piaţa tabletelor, lansând dispozitive tot mai ieftine care să concureze împotriva produselor bazate pe Android. Potrivit analiştilor, în contextul actual tableta iPad Mini nu mai este suficient de ieftină pentru a fi o alternativă credibilă la tabletele entry-level bazate pe Android, fiind nevoie de un model al cărui preţ să coboare sub pragul minim de 329 dolari, la care este oferit cel actual.

Apple va lansa o versiune iPad Mini mai ieftină decât cea actuală

Într-un mesaj adresat investitorilor, Glen Yeung – specialist al companiei Citi Research, a vorbit despre o schimbare de strategie pentru Apple, ce prevede lansarea de produse mai puţin costisitoare. În confirmarea noii strategii vin şi investigaţiile făcute printre furnizorii de componente pentru produsele Apple, care arată o creştere a volumului de comenzi pentru hardware de generaţie mai veche, aparţinând seriei de produse iPhone 4/4S. Un alt indiciu este şi comentariul făcut de unul dintre directorii Apple, pe nume Peter Oppenheimer, în care acesta a vorbit despre disponibilitatea companiei pentru a renunţa la o parte din profitul ce poate obţinut pe termen scurt, în speranţa unor perspective mai favorabile pe termen lung.

Potrivit aceluiaşi Glen Yeung, Apple ar putea lansa în luna septembrie a acestui an şi un model iPhone destinat pieţei low-end, urmat de o tabletă iPad Mini cu preţ mai mic de 250 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult