Nexus 7: detalii tehnice şi imagini cu noua tabletă Google Nexus

Nexus 7: detalii tehnice şi imagini cu noua tabletă Google Nexus

Încadrată la un preţ mai mic de 200 dolari, Nexus 7 promite să fie o forţă de temut pe piaţa tabletelor, capabilă să concureze împotriva unor nume cu greutate, ca Amazon Kindle Fire sau Apple iPad, atacând printr-un raport imbatabil calitate/preţ.

Potrivit celor mai noi zvonuri, tableta Nexus 7 ascunde un hardware surprinzător de puternic, cu chipset quad-core din seria Tegra 3, funcţionând la 1.3 GHz. Configuraţia mai cuprinde un GPU Nvidia GeForce, cu 12 nuclee de execuţie, respectiv 1 GB memorie RAM pentru sistemul de operare şi aplicaţii.

Nexus 7: detalii tehnice şi imagini cu noua tabletă Google Nexus

Google pregăteşte Nexus Tablet în două variante, cu 8GB şi 16GB memorie internă. Momentan nu este cunoscut dacă în configuraţie intră şi un slot pentru card de memorie, care să permită extinderea capacităţii de stocare.

În carcasa cu design simplu şi de bun gust este acomodat un ecran de 7 inch, bazat pe o matrice IPS de bună calitate, cu unghiuri de vizibilitate de până la 178° şi rezoluţie 1280×800 pixeli.

Tableta Nexus 7 mai pune la dispoziţie o cameră frontală de 1.2 MP, placă de reţea WiFi N, conectivitate NFC pentru plăţi electronice şi un acumulator dimensionat pentru aproximativ 9 ore de mobilitate.

Sistemul de operare livrat este Android Jelly Bean, însă numărul versiunii nu este cunoscut în acest moment. Probabil, prima versiune Jelly Bean va debuta sub numele Android 4.1, fiind de fapt un update pentru actuala versiune Ice Cream Sandwich Sandwich şi nu o revizie majoră pentru platforma Android.

După lansare, Google va oferi tableta Nexus 7 la un preţ de 199 dolari pentru versiunea cu 8 GB memorie internă, respectiv 249 dolari pentru ediţia cu 16 GB memorie.

Mai multe informaţii vom afla cu siguranţă peste doar câteva zile, cu ocazia evenimentului Google I/O, când tableta Nexus 7 va fi prezentată oficial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult