ASUS a anunţat două versiuni noi ale tabletei cu telefonie Fonepad: LTE şi un preţ redus

25.02.2014
ASUS a anunţat două versiuni noi ale tabletei cu telefonie Fonepad: LTE şi un preţ redus

Tableta Fonepad de la ASUS a fost unul dintre produsele interesante ale primăverii anului trecut, aceasta oferind un ecran IPS bun, o platformă hardware mulţumitoare, conectivitate 3G şi telefonie într-un pachet compact cu preţ accesibil. Gama Fonepad, la care s-au adăugat pe parcurs o versiune actualizată şi un hibrid între telefon şi tabletă, a primit acum două noi actualizări care aduc conectivitate LTE şi, respectiv, un preţ mai redus.

Primul dintre noile modele este Fonepad 7 LTE (ME372CL). O actualizare a modelului Fonepad 7, aceasta foloseşte acelaşi design cu două difuzoare frontale şi foloseşte aceeaşi platformă hardware.

Tableta oferă un ecran IPS cu diagonală de 7” şi rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, un procesor dual-core Intel Atom Z2560 tactat la frecvenţa de 1,6 GHz, 1 GB de memorie RAM şi 16 sau 32 GB de memorie internă extensibilă. Am fi preferat să vedem un procesor Intel din mult mai puternica generaţie Bay Trail, însă ASUS a actualizat acest model doar cu un modem radio care oferă conectivitate LTE, aceasta adăugându-se la deja prezentul suport pentru telefonie şi reţele 3G. Fonepad 7 LTE mai oferă două camere foto cu rezoluţii de 5 şi 1,2 MP, o baterie cu o capacitate de 3950 mAh, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n şi Bluetooth 3.0.

 

Cel de-al doilea model se numeşte, în mod bulversant, tot Fonepad 7. Bazat pe modelul anterior cu acelaşi nume, dar folosind carcasa cu un singur difuzor a modelului original Fonepad, noul Fonepad 7 doreşte să atace un segment inferior de piaţă.

Fonepad 7 (ME175CG) este bazat pe soluţia mai lentă Intel Atom Z2520, care funcţionează la o frecvenţă de numai 1,2 GHz. Acesta oferă în rest aceleaşi dotări hardware ca modelul prezentat mai sus, nedispunând însă de conectivitate LTE. Prin eliminarea suportului pentru acest standard şi prin alegerea unui procesor ceva mai lent, ASUS promite că modelul va oferi o autonomie mai bună şi va avea un preţ cu 15-20 de procente mai mic.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News