Asus Transformer Book Duet – tabletă cu două sisteme de operare şi dock detaşabil

Asus Transformer Book Duet - tabletă cu două sisteme de operare şi dock detaşabil

Dacă eşti familiar cu modul în care Asus îşi denumeşte produsele, atunci Transformer Book Duet reflectă foarte bine ceea ce oferă produsul în sine. Pentru toţi ceilalţi sunt necesare o serie de explicaţii. Avem aici o tabletă ce poate rula în acelaşi timp Android 4.2 şi Windows 8.1 şi o face cu aceeaşi configuraţie. Cu alte cuvinte, procesorul Inte Core, memoria RAM şi SSD-ul de 64 GB sau 128 GB sunt folosite alternativ de cele două sisteme de operare. Trecerea de la unul la altul nu se face instantaneu, însă nu cred că veţi avea timp să vă plicitisiţi în cele 3-4 secunde cât durează operaţiunea.

Asus Transformer Book Duet - un portabil multifuncţional

Dispozitivul de mai sus se numeşte Asus Transfromer Book Duet şi pentru faptul că dispune de un dock cu tastatură. În interiorul său se găseşte un HDD cu capacitate maximă de 1 TB. De asemenea, utilizatorii vor avea la dispoziţie două porturi USB, o ieşire video HDMI şi o mufă ethernet. Se pare că bateria de 38 Wh din tabletă nu va fi susţinută de o alta din dock. Ecranul are diagonala de 13.3” şi capac din plastic. El va fi disponibil în două versiuni, cu rezoluţie de 1366×768 pixeli sau 1920×1080 pixeli. În spatele său găsim un procesor Intel Core i3, i5 sau i7 de ultimă generaţie, 4 GB RAM şi un SSD.

Asus Transformer Book Duet - Android 4.2 sau Windows 8.1

Asus Transformer Book Duet cântăreşte 1,9 kg împreună cu dock-ul şi este destul de gros pentru laptop din 2014. Tableta în sine are o grosime de 12 mm, iar dock-ul măsoară 16 mm. Producătorul susţine că este primul dispozitiv din lume cu patru moduri de funcţionare, fiind după nevoie tabletă sau laptop cu Windows 8.1 şi tabletă sau laptop cu Android. El ne duce puţin cu gândul la Asus Transformer Book Trio pe care l-am testat pe finalul lui 2013. El avea însă configuraţii diferite pentru cele două sisteme de operare, amplasate în cele două jumătăţi ale sale.

Asus Transformer Book Duet - dock-ul include un HDD şi conectori

Portabilul Asus Transformer Book Duet va fi disponibil în lunile următoare, cu preţuri ce încep de la aproximativ 600 €.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News