Cât de ieftină poate deveni o tabletă compactă Windows? 60 de dolari, zice WinBook

27.11.2014
Cât de ieftină poate deveni o tabletă compactă Windows? 60 de dolari, zice WinBook

Microsoft a încercat din greu să aducă sistemul de operare Windows şi pe ecranele mai mici ale tabletelor, iar IDC afirmă că strategia a dat ceva roade. Eliminarea costurilor de licenţiere pentru platforma Windows s-a sincronizat cu subvenţionarea financiară agresivă a soluţiilor Atom de către Intel, iar aceste două eforturi au generat o ieftinire din ce în ce mai vizibilă a tabletelor compacte Windows 8.

În vara acestui an, un producător chinez a adus la COMPUTEX o tabletă Windows care avea un preţ atrăgător de numai 99 de dolari. După mai puţin de jumătate de an, un alt producător chinez ne arată că preţurile pot scădea şi mai mult şi a anunţat o tabletă Windows 8.1 cu ecran de 7” care are un preţ de numai 60 de dolari.

La acest preţ modest, aşteptările nu pot fi prea mari, însă WinBook TW70CA17 nu este un produs tocmai anemic. Tableta oferă un ecran IPS cu diagonală de 7” şi rezoluţie de 1280 x 800 pixeli, un procesor quad-core Intel Atom Z3735G tactat la 1,33 GHz, 1 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă extensibilă. Lista de dotări mai include două camere cu senzor 2 MP, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, ieşire Micro HDMI şi două porturi USB 2.0 (dintre care unul standard). tableta foloseşte 

În acest moment, tableta nu pare a fi disponibilă decât în Statele Unite, însă cunoscând foarte bine cum funcţionează piaţa ODM din China, probabil că o vom vedea într-o bună zi şi în ofertele locale cu o altă denumire pe carcasă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News