Conform unor zvonuri, Samsung lucrează la o nouă tabletă cu ecran AMOLED şi diagonală de 10,5″

19.12.2013
Conform unor zvonuri, Samsung lucrează la o nouă tabletă cu ecran AMOLED şi diagonală de 10,5

Samsung este unul dintre cei mai puternici şi insistenţi susţinători ai tehnologiei AMOLED, compania folosind aceste panouri începând cu terminalele sale Android de vârf şi terminând cu modelele scumpe de televizoare. Până acum, compania a lansat o singură tabletă care a folosit un astfel de ecran, însă zvonurile afirmă că s-ar putea să asistăm în curând la o surpriză.

Zvonurile conform cărora Samsung ar lucra la ecrane AMOLED cu diagonale de 8 şi 10 inchi pentru tabletele sale au apărut încă de la începutul lunii noiembrie, fără a fi urmate de alte confirmări sau infirmări. Conform publicaţiei sud-coreene ET News, Samsung intenţionează să anunţe o tabletă cu ecran AMOLED şi diagonală de 10,5”, un produs care şi-a putea face apariţia în cadrul CES 2014. Publicaţia afirmă că viitorul model Samsung ar trebui să fie un produs menit să intre în competiţie directă cu iPad Air, însă nu au fost oferite detalii suplimentare despre rezoluţia acestui ecran sau alte detalii despre platforma hardware.

Singura tabletă cu ecran AMOLED lansată de Samsung până acum a fost Galaxy Tab 7.7. Lansat în 2011, acest produs a fost apreciat la acea vreme pentru calitatea ecranului, dar a fost penalizat de preţul piperat iar sud-coreenii au reuşit să-l vândă  in doar 500.000 de exemplare. Pentur celelalte modele ale sale, Samsung a folosit ecrane PLS sau TN.

Dacă zvonul lansat de ET News se va adeveri, înseamnă că Samsung a reuşit să reducă suficient de mult costul de producţie al panourilor AMOLED cu diagonale mari pentru  a încerca încă o dată lansarea unui model care să folosească acest tip de panou.  

Galaxy Tab 7.7, singura tabletă cu ecran AMOLED lansată până acum

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News