Cum va arăta noua tabletă iPad 5 – prezentare video

04.09.2013
Cum va arăta noua tabletă iPad 5 - prezentare video

Având în vedere succesul de care s-a bucurat tableta iPad Mini, era evident că Apple va face câteva schimbări importante pentru viitoarea tabletă iPad 5, adoptând o parte din trăsăturile variantei Mini în speranţa de a reaprinde interesul utilizatorilor. Iată că zvonurile sunt confirmate şi cu detalii concrete, sub forma unui video de prezentare neoficial în care sunt arătate principalele diferenţe dintre tableta iPad 4th gen şi modelul care îl va înlocui peste puţin timp.

Cum arată carcasa noii tablete iPad 5

Deşi echipat tot cu un ecran de 9.7 inch şi aproape la fel de gros, iPad 5 se diferenţiază de modelul anterior prin folosirea unei rame în stil iPad Mini, subţire pe lungimea ecranului şi puţin mai lată în lăţime. Rezultatul este o tabletă iPad mai îngustă cu aproximativ 15 mm şi mai puţin voluminoasă.

Justificată din raţiuni de ergonomie, pentru a face tableta mai uşor de manevrat şi preveni atingerea accidentală a suprafeţei touch, carcasa cu ramă lată folosită încă de la primele modele iPad pare să fi ajuns la capătul carierei, însă nu şi designul care a consacrato. În noul format, tableta iPad 5 aduce mult cu modelul anterior, dar şi cu tableta iPad Mini, faţă de care prezintă mai multe asemănări.

Privită din lateral, noua carcasă prezintă două butoane pentru volum ce înlocuiesc vechea clapetă cu design unitar, dar şi perforaţii pentru ceea ce pare a fi un set de difuzoare îmbunătăţit.

Din păcate în lipsa mai multor detalii din surse oficiale, cele prezentate trebuie tratate cu o doză de scepticism. Pentru informaţii complete, va trebui să aşteptăm evenimentul de prezentare organizat de Apple în cinstea tabletei iPad 5.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult