Dell şi Intel au prezentat Venue 8 7000, cea mai subţire tabletă din lume

Dell şi Intel au prezentat Venue 8 7000, cea mai subţire tabletă din lume

Producătorul de procesoare Intel a debutat cu o întârziere apreciabilă în industria telefoanelor mobile şi tabletelor, însă compania a reuşit să recupereze foarte mult teren în cei doar doi ani care au trecut de la lansarea primei soluţii integrate Atom. Planurile de viitor ale companiei sunt ambiţioase, Intel punând la treaba cele mai noi tehnologii din portofoliul său şi anunţând împreună cu Dell cea mai subţire tabletă din lume: Venue 8 7000.

Prezentată în cadrul evenimentului IDF, Dell Venue 8 7000 are o grosime de numai 6 milimetri şi este cea mai subţire tabletă anunţată până acum. Deoarece produsul nu este finalizat, detaliile sunt încă sărăcăcioasă, însă Venue 8 7000 pare deja un produs promiţător.

Dincolo de designul zvelt şi profilul subţire, Dell Venue 8 7000 se laudă cu un ecran AMOLED cu diagonală de 8,4” şi rezoluţie de 2560 × 1440 pixeli. Carcasa este asimetrică, oferind un difuzor frontal de mari dimensiuni care aminteşte de cele văzute la telefoanele HTC din familia One.

Tableta va fi prima care va folosi tehnologia foto RealSense, Intel afirmând că aceasta va folosi o metodă de analiză a profunzimii de câmp şi va permite refocalizarea imaginilor sau aplicarea selectivă a unor filtre doar în anumite porţiuni ale instantaneului foto. Tableta va folosi platforma Android, aceasta urmând să beneficieze probabil de versiunea pe 64 de biţi a viitorului Android L.

Dell Venue 8 7000 este primul model care beneficiază de suportul activ al faimosului producător de procesoare prin Intel Reference Design for Android. Această iniţiativă va facilita dezvoltarea mai rapidă a unor modele noi de tablete, Intel urmând să ofere asistenţă în proiectarea hardware şi software a platformelor de bază.

Intel a susţinut financiar până acum dezvoltarea produselor care integrează procesoare Atom, această iniţiativă dovedindu-se fructuoasă conform declaraţiei făcute de managerul Brian Krzanich. Dacă Intel se bucură de o cotă de piaţă substanţial mai bună decât cea de acum un an, această susţinere financiar a afectat însă performanţele diviziei de cipuri mobile, care s-a lovit de pierderi de peste un miliard de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News