Primele imagini cu noile tablete ZenPad de la ASUS

27.05.2015
Primele imagini cu noile tablete ZenPad de la ASUS

Computex este la doar o săptămână distanţă, iar informaţii despre produsele care urmează să fie anunţate în cadrul evenimentului încep să se scurgă pe internet înainte de vreme. Acesta este cazul companiei ASUS, care pare să fi scăpat câteva imagini cu două tablete pe care urmează să le dezvăluiască peste câteva zile în Taipei. Acestea vor purta brandingul „ZenPad” şi vor acoperi atât segmentul entry-level, cât şi segmentul mid-range, cu două modele, cu display de 7 şi 8”.

Versiunea de 7” va fi orientată către cei cu buget restrâns, oferind specificaţii tehnice pe măsură. Display-ul va oferi rezoluţie 1024 x 600 pixeli, display-ul având un raport de aspect widescreen. Deşi nu avem informaţii despre hardware-ul intern al tabletei, probabil că nu va fi foarte diferit de cel al altor dispozitive din această categorie. În imagini se vede doar spatele acestui terminal, care reuşeşte însă să dezvăluie destule. Camera foto este poziţionată în colţul din stânga sus al spatelui, iar butoanele de volum şi power sunt poziţionate pe lateral. Logo-ul ASUS sugerează utilizarea tabletei în mod landscape, îndemnând utilizatorii la consumul de conţinut video.

Modelul ZenPad cu display de 8” pare să vizeze publicul interesat de tablete mid-range precum iPad Mini. Rezoluţia zvonită pentru această variantă este 2.048 x 1.536 pixeli, cu raport de aspect 4:3. Poate fi zărit un logo Intel, ceea ce sugerează că avem de a face cu un chipset din gama Atom, cât şi un lăcaş pentru card-uri micro SD sau SIM. Descrierile celor care au publicat imaginile sugerează că spatele ambelor dispozitive va fi realizat dintr-un plastic moale, plăcut atingerii, iar pe margini va exista un material asemănător la atingere cu pielea.

Dacă strategia pe care ASUS a aplicat-o telefoanelor mobile din seria Zenfone 2 va fi păstrată şi pentru ZenPad, este posibil să avem de a face cu două tablete foarte performante în comparaţie cu alte dispozitive din segmentul de piaţă vizat, la preţuri atractive şi cu finisaje de calitate. Vom afla cu siguranţă mai multe despre seria ZenPad săptămâna viitoare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult