HTC Nexus 9 – cum ar putea arăta şi cât va costa prima tabletă Nexus cu dotări premium

HTC Nexus 9 - cum ar putea arăta şi cât va costa prima tabletă Nexus cu dotări premium

Cu nume de cod Volantis, aceasta ar putea fi prima tabletă Nexus produsă de HTC, un model cu hardware puţin atipic şi design foarte elegant, propus ca alternativă pentru seria de tablete iPad Mini cu Retina Display.

HTC Nexus 9 - design concept

Aşteptată să fie prezentat sub numele Nexus 9, tableta cu ecran de 8.9” nu seamănă deloc cu modele din seria Nexus 7 produse de Asus. În schimb, noua tabletă HTC vine într-o carcasă de 7.9 mm grosime şi greutate 418 grame, având instalat un ecran cu rată de aspect 4:3 şi rezoluţie atipică: 2048×1440 pixeli (densitate 281ppi).

Carcasa din aluminiu este prevăzută cu difuzoare orientate în faţă şi margini fără puncte de îmbinare vizibile, obţinute prin procedeul de asamblare zero-gap.

Interiorul ascunde o configuraţie cu chipset NVidia Tegra K1, compus din CPU dual-core la 2.5GHz (nucleu  ARM V8 64-bit) şi GPU cu 192 unităţi de procesare, având la bază microarhitectura Kepler folosită la actuala generaţie de plăci video pentru PC. Configuraţia este completată cu 2GB memorie RAM şi 16/32GB memorie internă. Deasupra ecranului găsim un webcam de 3MP, iar pe spatele carcasei avem o cameră foto de 8MP, prevăzută cu funcţie de stabilizare optică.

HTC Nexus 9 - specificaţii neoficiale

La fel ca detaliile prezentate mai sus, preţurile de vânzare încă nu au fost confirmate oficial. Potrivit sursei citate de Android Police, tabletele din seria Nexus 9 vor avea preţuri de nivel premium pe măsura listei cu specificaţii, pornind de la 399 dolari pentru modelul cu 16GB memorie internă, 499 dolari pentru varianta cu 32GB şi urcând până la peste 600 dolari în cazul variantei cu suport LTE. Oferta ar urma să includă şi mai multe accesorii opţionale, cum ar fi husă pentru transport şi tastatură fizică.

Pregătită ca platformă de debut pentru versiunea Android 5.0 (nume de cod Lollipop), tableta HTC Nexus 9 probabil va fi dezvăluită spre sfârşitul acestui an şi nu la conferinţa Google I/O din această lună. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult