Prima imagine cu Nexus 9 scăpată pe internet

06.10.2014
Prima imagine cu Nexus 9 scăpată pe internet

Tot auzim de câteva luni detalii despre o nouă tabletă realizată de HTC cu numele Nexus 9, însă până în prezent nu am văzut nici măcar poză spion cu aceasta. Ei bine, o imagine care prezintă cu spatele dispozitivului ai ajuns pe internet şi dezvăluie chiar mai multe decât ştiam până în prezent, în cazul în care se dovedeşte a fi reală.

Cu toţii ne aşteptam la o tabletă Nexus care să urmeze linia Nexus 7 şi Nexus 10, oferind un hardware puternic la un preţ bun, însă într-un format familiar, cu ecran widescreen. Imaginea de mai sus descrie însă o tabletă cu un design mai apropiat de cel adoptat de Apple încă de la început, display-ul folosind raportul de aspect 4:3. Vestea despre integrarea unui astfel de display a mai fost sugerat şi în luna iunie.

Luând acest lucru în calcul şi adăugând informaţiile pe care le avem deja despre Nexus 9, putem vedea că Google nu încearcă să creeze un rival pentru gama iPad Air, ci mai degrabă un dispozitiv care să atace versiunea Mini cu ecran Retina. NVIDIA a confirmat deja că va oferi cipul care stă la baza acestei tablete, zvonurile afirmând că este vorba despre un K1 cu instrucţiuni pe 64 de biţi. Ce nu se cunoaşte la momentul actual preţul de intrare, care ar trebui să rămână sub 399 de dolari pentru a fi competitiv.

Aparent comisia de certificare a dispozitivelor de telecomunicaţii din America (FCC) a aprobat deja versiunea cu WiFi pentru comercializare în Statele Unite, urmând ca o variantă cu modem LTE să treacă prin aceleaşi teste în curând.

Google nu vorbeşte momentan despre Nexus 9, însă este cel mai probabil să vedem noua tabletă spre sfârşitul lunii în cadrul unui eveniment oficial. Fanii Android aşteaptă acest moment cu sufletul la gură, întrucât va marca lansarea sistemului de operare Android L, cât şi a noului smartphone Nexus 6.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult