Galaxy Tab S – o nouă serie de tablete Samsung cu ecran AMOLED?

05.05.2014
Galaxy Tab S - o nouă serie de tablete Samsung cu ecran AMOLED?

Samsung ar putea lansa o nouă tabletă cu ecran de rezoluţie înaltă, de această dată folosind tehnologie AMOLED.

Potrivit unor zvonuri încă neconfirmate oficial, Samsung va lansa o nouă serie de tablete high-end purtând numele Galaxy Tab S. Acestea folosesc chipset octa-core din seria Exynos 5 şi preiau cititorul de amprente observat deja la telefoane Galaxy S5. Însă principalul element de atracţie este ecranul AMOLED cu rezoluţie 2560×1600 pixeli, calitativ superior soluţiilor folosite pentru generaţia actuală de tablete. Lista preliminară cu specificaţii menţionează 3GB memorie RAM, o cameră foto de 8MP instalată în partea din spate şi prezenţa unui transmiţător infraroşu.

Galaxy Tab S - o nouă serie de tablete Samsung cu ecran AMOLED?

Tabletele ar urma să fie oferite în variante cu ecran de 8.4 şi 10.5 inch, ambele având cititorul de amprente integrat în tasta Home şi un pachet software similar celui livrat cu telefoanele din seria Galaxy S5.

Cu design exterior asemănător seriei de tablete Galaxy Tab 4, noua serie Galaxy Tab S ar urma să fie oferită în variante pe alb şi negru, rulând versiunea Android 4.4.2 KitKat. Din păcate data de lansare şi preţurile de achiziţie nu sunt cunoscute momentan.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult