HTC pregăteşte H7, o tabletă dual SIM de buget

21.05.2015
HTC pregăteşte H7, o tabletă dual SIM de buget

HTC nu a avut niciodată o prezenţă majoră pe piaţa de tablete cu Android, însă a demonstrat anul trecut că este în stare să realizeze un dispozitiv de calitate pentru Google. Nexus 9 a devenit un exemplu de urmat pentru tabletele high-end, însă următoarea tabletă de la HTC nu va urma calea acesteia. În schimb, aceasta pare să fie orientată către segmentul low-end, cu un preţ mic şi performanţe modeste.

Informaţiile despre noua tabletă HTC H7 vin din India.  Aceasta a fost descoperită în baza de date publică Zauba, companie care se ocupă cu importul şi exportul de produse electronice. Alături de numele său, au fost incluse chiar şi specificaţiile tehnice complete, cât şi un preţ în valuta locală. Transportul a ajuns pe 15 mai în aeroportul din Delhi, într-un avion care venea din China, probabil direct de la fabrica care produce dispozitive pentru HTC.

Avem de a face cu un dispozitiv de dimensiuni mici, cu un display de 7”. Rezoluţia nu este cunoscută, însă având în vedere restul de specificaţii, cu siguranţă nu va fi Full HD. Procesorul quad-core de origine necunoscută rulează la 1,2 GHz, există doar 1 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare. Printre aceste detalii tehnice este menţionat şi faptul că vorbim despre un dispozitiv Dual SIM, ceva neobişnuit pentru o tabletă.

Momentan HTC H7 este marcat ca „prototip pentru dezvoltare”, ceea ce înseamnă că nu avem de a face cu o variantă intrată în producţie. Este posibil ca acest model să fie doar un prim pas către un produs final complet diferit. În cazul în care această tabletă se va lansa cu hardware-ul acesta, probabil că va fi mai degrabă orientată către ţările emergente. Acest lucru este sugerat şi de preţul listat de numai 9.565 de rupii, echivalent cu aproximativ 135 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult