iPad Pro include 4 GB memorie RAM

14.09.2015
iPad Pro include 4 GB memorie RAM

Apple are obiceiul să nu ofere prea multe detalii despre hardware-ul produselor sale. Compania preferă să vorbească despre plusul de performanţă pe care dispozitivele noi îl au faţă de cele de anul trecut, sau faţă de concurenţă, însă dezvoltatorii de aplicaţii ştiu exact ce se găseşte în carcasele de aluminiu ale tabletelor iPad şi telefoanelor iPhone. Astfel, am aflat de la Adobe exact câtă memorie RAM ascunde iPad Pro sub display-ul său de 12,9”.

Era greu de crezut că cele trei aplicaţii Adobe prezentate la evenimentul de anunţ al noii tablete de dimensiuni mari puteau rula simultan folosind doar 2 GB memorie RAM, cât a fost inclus în iPad Air 2 anul trecut. Comunicatul de presă al companiei confirmă acest lucru, dezvăluind că acestea pot rula pe iPad Pro graţie hardware-ului său semnificativ mai performant, care include noul procesor A9X alăturat unui modul de memorie dublu, de 4 GB. Astfel, iPad Pro devine cel mai performant dispozitiv iOS din toate punctele de vedere: cea mai înaltă rezoluţie, cel mai mare display, cel mai avansat procesor şi cea mai multă memorie RAM.

Acesta este şi primul iPad care primeşte suport pentru Smart Keyboard, care se conectează magnetic folosind port-ul Smart Connector, cât şi prima tabletă Apple cu suport pentru noul stylus Pencil. Compania pare să încerce să diferenţieze iPad Pro de seria clasică de iPad-uri, oferind un hardware potrivit pentru nevoile celor care caută un dispozitiv orientat către productivitate. Desigur, în urma dezvăluirii, Apple a cerut celor de la Adobe să retragă şi să modifice comunicatul de presă. Cea mai recentă versiune a sa nu mai include detalii specifice despre hardware-ul din iPad Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult