iPad Pro, tableta Apple cu ecran UHD de 12,9″, ar putea fi lansată în 2014

20.11.2013
iPad Pro, tableta Apple cu ecran UHD de 12,9

Despre o versiune cu ecran mai mare a tabletei iPad am auzit încă din luna mai a acestui an, însă Apple şi-a lansat noile produse în această toamnă fără a lansa acest produs. Zvonurile provenite din Extremul Orient afirmă că furnizorii de componente au început deja producţia ecranelor necesare, tableta urmând sa vadă lumina zilei undeva în cursul primului trimestru al anului viitor.

La fel ca în cazul oricărui alt zvon, ar trebui să vă păstraţi scepticismul intact până în ziua lansării produsului, însă Korean Times susţine că însuşi unul dintre furnizorii de componente Apple ar fi afirmat că ecranele pentru viitoarea tabletă au intrat deja în producţie. Conform publicaţiei sud-coreene, viitorul produs Apple se va numit iPad Pro, va avea un ecran cu o diagonală de 12,9” cu o rezoluţie apropiată de UHD şi va fi lansată undeva în cursul primului trimestru al anului viitor.

În acest moment, cele mai populare tablete sunt cele compacte, cu diagonale între 7 şi 8 inchi, însă Apple probabil crede că piaţa tabletelor de mari dimensiuni este una încă neexploatată. Cei din Cupertino nu sunt singurii care au această impresie, şi Samsung pregătind o versiune mai mare a tabletei Galaxy Note care va oferi o diagonală similară. Acestea ar viza utilizatorii care folosesc o tabletă pentru lucru, spaţiul suplimentar de ecran oferindu-le confortul unui laptop fără a pierde însă avantajele greutăţii mai reduse, autonomie mai bune şi optimizării superioare software pentru interacţiunea tactilă.

Dacă iPad Pro se va dovedi a fi un produs real, rămâne de văzut cum va rezolva Apple problema autonomie şi a puterii de calcul necesare pentru afişarea conţinutului 3D la rezoluţie UHD fără a ajunge tot acolo de unde au plecat, adică la un laptop fără tastatură.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News