JDI a anunţat un ecran pentru tablete cu diagonală de 10″, rezoluţie 4K şi consum energetic redus

23.04.2014
JDI a anunţat un ecran pentru tablete cu diagonală de 10

Japan Display (JDI), consorţiul format de Innovation Network Corporation of Japan, Sony, Toshiba şi Hitachi pentru dezvoltarea ecranelor LCD de dimensiuni mici si mijlocii, a anunţat deja o serie de produse interesante precum ecranele Quad HD pentru telefoanele mobile sau ecranul 4K pentru tablete. O versiune îmbunătăţită a acestuia din urmă, noul ecran 4K de 10” oferă o densitate de invidiat şi promite un consum energetic redus.

Telefoanele precum OPPO Find 7 au trecut deja de bariera de 500 de ppi, însă ecranele mari ale tabletelor nu au avansat la fel de rapid şi nu le-au permis acestora să depăşească prea des bariera de 300 ppi. Modelele precum Google Nexus 7 2013 sau Apple iPad Mini cu Retina Display oferă în prezent densităţi foarte bune de 323, respectiv 324 ppi, însă noul produs de la Japan Display promite să îmbunătăţească semnificativ parametri tehnici ai tabletelor viitorului.

Ecranul anunţat anul trecut de către JDI avea o diagonală de 12,1” şi o rezoluţie de 3840×2160 pixeli, acesta fiind însă cam mare pentru tabletele uzuale şi depăşind doar cu puţin ştacheta ridicată de cele două tablete Google şi Apple menţionate mai sus.

Versiunea îmbunătăţită a acestui ecran a coborât însă diagonala la comuna dimensiune de 10” şi a păstrat aceeaşi rezoluţie impresionantă, ceea ce a permis atingerea unei densităţi impresionante de 438 ppi şi ajungerea din urmă a telefoanelor cu ecrane Full HD de 5”.

Mai interesantă este însă promisiunea unei eficienţe energetice sporite, JDI afirmând că viitorul panoul 4K de 10” va avea un consum similar celui specificat de panourile curente WQXGA cu aceeaşi diagonală. La fel ca modelul mai mare de 12,1”, şi noul ecran este fabricat tot într-o tehnologie LTPS (low temperature poly silicon).

Când vom vedea însă acest ecran implementat într-un produs finit, este o întrebare la care JDI nu poate răspunde în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News