La final de drum: HTC opreşte producţia tabletelor Nexus 9

27.05.2016
La final de drum: HTC opreşte producţia tabletelor Nexus 9

Oficial, în acest moment nu mai sunt tablete Nexus în fabricaţie, punând sub semnul întrebării viitorul seriei începute de Google în anul 2012.

Absente în Google Store, tabletele Nexus 9 by HTC mai pot fi găsite în stocurile magazinelor mai puţin vizitate, alături de tablete din seriile Nexus 10 şi Nexus 7.

În cei 6 ani de la debutul seriei de tablete Nexus au existat doar 3 modele distincte: Nexus 10, Nexus 9 şi Nexus 7. Dintre acestea, cu siguranţă Nexus 7 a fost cea mai reuşită, tableta lansată în luna iulie 2012 oferind un raport calitate/preţ imbatabil la acea vreme, chiar dacă produsul aflat la prima generaţie nu era chiar lipsit de probleme. Reţeta a fost îndulcită şi mai mult cu modelul Nexus 7 (2013), oferind ecran Full HD, procesor mai rapid şi o versiune de Android îmbunătăţită.

Din păcate nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre modelul Nexus 10 produs de Samsung, designul exterior neinspirat şi preţul piperat având drept consecinţă vânzări sub aşteptări.

Cu seria Nexus 9 scoasă din joc, rămâne de văzut ce produs va alege Google pentru a-i reprezenta viziunea asupra tabletelor cu sistem Android, mai ales că următoarea versiune Android N vine cu îmbunătăţiri care vizează această categorie de dispozitive. 

Vezi şi HTC ar putea lansa în 2016 două modele Nexus

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult