Lenovo prezintă IdeaTab S2109, o tabletă cu aromă de iPad 2

09.04.2012
Lenovo prezintă IdeaTab S2109, o tabletă cu aromă de iPad 2

Lenovo a dezvăluit o nouă tabletă mainstream închinată sistemului de operare Android 4.0.

Lenovo IdeaTab S2109

IdeaTab S2109 este o tabletă elegantă, adăpostită într-o carcasă de tip unibody cu o grosime de 8.9 mm.

Tableta oferă nu mai puţin de patru difuzoare organizate în configuraţie surround, pentru o audiţie sperăm de cât mai bună calitate. Pe carcasă mai poate fi observat un slot microSD şi conector micro HDMI, respectiv cameră frontală cu rezoluţie 1.3 MP. Lucrurile încep să devină interesante abia după ce aruncăm o privire asupra specificaţiilor ecranului: diagonală 9.7 inch, rată de aspect 4:3 şi o matrice IPS cu rezoluţie 1024×768 pixeli.

Nu ştim dacă Lenovo a şters praful prin depozitele furnizorilor, rechiziţionând ultimele rezerve de ecrane pentru iPad 2 rămase nefolosite, dar alegerea făcută nu este deloc rea, date fiind performanţele bune demonstrate de ecranul tabletei iPad 2.

IdeaTab S2109 foloseşte un procesor Snapdragon S4 de tip dual-core, ce funcţionează la o frecvenţă de 1.5 GHz.

Date fiind caracteristicile ecranului şi a camerei foto instalate, inferioare celor demonstrate de tableta Lenovo IdeaPad S2, preţul de achiziţie este aşteptat să fie undeva sub pragul de 349 dolari, cât este cerut pentru modelul S2.

Fără a preciza capacitatea exactă a bateriei, Lenovo promite pentru Idea Tab S2109 o autonomie de până la 10 ore, apropiată tabletei iPad 2 pe care încearcă să o imite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult