Microsoft Surface va avea pentru început doar conexiune WiFi?

Microsoft Surface va avea pentru început doar conexiune WiFi?

Tableta Microsoft Surface este unul dintre subiectele fierbinţi ale săptămânii. Odată cu lansarea Windows 8, Microsoft vrea o felie din piaţa tabletelor şi anunţă o primă iteraţie a unui dispozitiv ce va rula noul sistem de operare. Informaţiile disponibile iniţial vorbesc despre două versiuni, diferenţiate de procesor şi versiunea de Windows rulată, însă ambele menţionează doar conexiune WiFi 802.11n. Se pare că aceasta va fi şi singura modalitate de conectare la Internet a tabletei.

Tableta Windows Surface

Sunt voci care critică lipsa unul modul 3G, însă nu cred că aceasta este o problemă reală. Este drept că iPad-ul a avut de la început o versiune cu suport 3G, însă nu toate tabletele importante cu Android se pot lăuda cu acelaşi lucru. Trebuie să ţinem cont că foarte mulţi posesori de tablete au deja un smartphone în buzunar şi sunt şanse mari ca acel telefon să poată da mai departe conexiunea 3G printr-un Hotspot. O altă soluţie este hotspot-ul mobil cu suport 3G, pe care-l alimentezi de la priză sau de la un port USB.

Oare nu este loc şi pentru un modul 3G?

Pe de altă parte, criticii menţionaţi mai sus au şi ei puţină dreptate. Dacă ne gândim la Windows Phone, Microsoft are obiceiul să introductă limitări artificiale în sistemele de operare mobile. Windows 7 se înţelege bine cu un modul 3G, iar Windows Phone 7 ştie să primească şi să trimită date folosind această conexiune. De ce n-ar merge asta şi în Windows 8 sau Windows 8 RT? Poate că Microsoft o să ne explice mai târziu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News