Microsoft anunţă un nou model de tabletă Surface Pro cu modem 4G

31.10.2017
Microsoft anunţă un nou model de tabletă Surface Pro cu modem 4G

Tabletele Surface Pro sunt considerate de mulţi ca fiind printre cele mai bune de pe piaţă, oferind portabilitatea acestui format, dar şi puterea unui laptop. Unul dintre cele mai mari lipsuri ale acestei game de produse a fost însă lipsa conectivităţii la reţelele GSM pentru acces la internet de oriunde, însă Microsoft tocmai a anunţat o nouă versiune care rezolvă această problemă. Din păcate, nu oricine va putea cumpăra aceste modele, cel puţin momentan.

Noul Surface Pro anunţat astăzi de Microsoft oferă design şi hardware intern identice cu cele de pe modelele Surface Pro anunţate de curând, singura diferenţă fiind integrarea unui modem LTE-A (Advanced) în interior. Astfel, prin ataşarea unei cartele SIM, tableta poate fi conectată la internet oriunde există semnal pe reţelele telecom, oferind pentru prima dată o experienţă mobilă completă pentru utilizatorii Surface.

Limitările despre care vorbeam mai sus sunt însă legate de modul de achiziţionare. Surface Pro cu LTE va fi disponibil începând cu luna decembrie a anului în curs, însă doar pentru clienţii din mediul business. Astfel, doar companiile partenere Microsoft vor putea comanda acest model de Surface Pro, compania dorind mai degrabă să vândă acest model în loturi mari, decât „la bucată” pentru utilizatorii finali.

În ciuda faptului că nu a fost confirmată o lansare pentru publicul larg, Microsoft nici nu a negat că va oferi acest produs la vânzare în magazine. Cel mai probabil, compania doreşte să livreze comenzile clienţilor business care ar putea fi peste capacitatea de producţie disponibilă în cazul în care noul Surface Pro ar fi listat în magazinele obişnuite.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult